Nieuws

Nieuw lid Raad van Toezicht

Foto: Margo van Wijk

We zijn verheugd om Kitty van Dongen te verwelkomen als nieuw lid van de Raad van Toezicht van de IABR. Haar benoeming per 1 juli komt op een belangrijk moment, nu we toewerken naar het volgende cultuurplan voor 2025-2028.

Kitty van Dongen bekleedt momenteel de functie van CFO bij Rotterdam Ahoy, waar ze een belangrijke rol heeft gespeeld in de gebiedsontwikkeling van Hart van Zuid. Met name haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) heeft geleid tot een focus op duurzaamheid en klimaatadaptieve architectuur.

Een resultaat van haar inzet is de implementatie van een thermisch grid voor warmte en kou, waarbij gebouwen in de winter worden verwarmd door warm grondwater en in de zomer worden gekoeld door koud grondwater. Dit systeem wordt verder uitgebreid, zodat meer gebouwen kunnen profiteren van deze duurzame verwarmings- en koelingsoplossing.

Naast haar rol als CFO is Kitty van Dongen ook aandeelhouder van de holding- en exploitatiemaatschappijen van Ahoy. Ze heeft een samenwerking opgezet met het Havenbedrijf voor de exploitatie van de Onderzeebootloods. Naast haar professionele activiteiten is Kitty van Dongen betrokken geweest bij verschillende bestuursfuncties en nevenactiviteiten, waaronder lid van de Raad van Commissarissen Rotterdam Tentoonstellingsbureau, toezichthouder Topsportcentrum Rotterdam, en Adviseur Cebeco Groep B.V.

Met haar brede ervaring en expertise is Kitty van Dongen een waardevolle aanwinst voor de Raad van Toezicht van de IABR, terwijl de organisatie zich voorbereidt op de toekomst en de aankomende biënnale in 2024.