Nieuws

THIRST project online

Ontwerp: Lina von Jaruntowski met ontwikkeling door Lukas Siemoneit

Het afgelopen half jaar hebben Design Academy Eindhoven, Waterschap de Dommel en IABR samengewerkt aan een transdisciplinaire onderzoeksstudio rond water die de vijf masteropleidingen van de Design Academy Eindhoven samenbracht. De resultaten van het onderzoeksprogramma THIRST zijn online beschikbaar. 

Dit onderzoeksprogramma is samengesteld door Lada Hršak (Bureau LADA), onder supervisie van Afaina de Jong (oprichter van AFARAI en hoofd Contextual Design). THIRST heeft als doel om bestaande kennis over water aan te vullen en te bekijken door design te positioneren tussen technologie, beleid, wetenschap en artistieke praktijken. Het steeds extremer wordende klimaat confronteert ons landschap met de urgentie van stijgend water, klimaat en sociale rechtvaardigheid, uitbuiting, vervuiling en vragen over empathie, verwantschap en het samenleven van meerdere levende soorten. 

De nadruk ligt op dorst als een metafoor en welke culturele waarden van belang zijn als evenknie van het veelal technocratische domein van het ontwerpen van grote deltagebieden. Welke rol en onderwerphouding hebben ontwerpers wanneer de toekomst van ons planetair systeem en onze omgang met water, op verschillende schaalniveaus, centraal staat? 

Klik hier om de THIRST website te bezoeken, ontworpen door Lina von Jaruntowski met ontwikkeling door Lukas Siemoneit.