Nieuws

Nieuwe IABR website

Welkom op onze nieuwe IABR website, een belangrijke vervolgstap in de introductie van onze nieuwe visuele identiteit. Deze nieuwe website van de IABR is ontworpen en ontwikkeld door Our Polite Society (OPS) en heeft een ondersteunende structuur die is gebaseerd op het nieuwe logo, dat vorige maand is gepresenteerd en doorgevoerd.

Het wireframe (de schermblauwdruk) van de website bestaat als het ware uit een kapstok, waaraan verschillende elementen kunnen worden opgehangen. Het hart van de website is het archief, dat een groot aantal bijdragen bevat die kunnen worden gefilterd op format, thema en datum. Deze bijdragen zijn ook toegankelijk via gerelateerde biënnales en onderzoeksprojecten, die zo onderling verbonden zijn. Dankzij deze manier van navigeren worden er verschillende perspectieven op projecten belicht en worden de aanlopen naar de biënnales en de verbanden tussen alle elementen van de IABR inzichtelijk gemaakt.

Binnen de IABR worden verschillende visuele talen voor biënnales en onderzoeksprojecten gebruikt. Dienovereenkomstig ontwikkelde OPS een subtiele, maar grove rasterstructuur die als achtergrond bij deze verschillende identiteiten dient. Het speciaal voor de IABR ontworpen lettertype past bij het lijnwerk en de schetsmatige sfeer en laat ruimte voor toekomstige ontwikkelingen en toevoegingen.

De website is in samenwerking met Richard Niessen tot stand gekomen. De redactie is in handen van Lotte Haagsma, met contentmanagement van Marijke Appelman.

Hoewel de website met de grootste zorgvuldigheid is gemaakt, kunnen er fouten, verbeterpunten of omissies in zitten. De website wordt in de komende periode verder ontwikkeld, reacties ontvangen wij graag op info@iabr.nl.